3DHR.net

WTF HyperVoxel Dissolve

CeLL · 4 · 1494

Offline CeLL

• Full Member
  • Addict
Ok cijelo vrijeme mi nije jasno zasto mi Volume Hypervoxeli izlaze kao lagani sh*t trzavi onda sam pogledao na kojoj fori radi dissolve koji sam koristio vecinu vremena. Evo iz slike sam pokazao kako izgledaju volume HV pod disolvom.  To je jedan klasican smoke trail koji na prvi pogled izgleda ok, ali ne bi uopce tako trebao izgledat. Na njega je naljepljen gradient kojeg upravlja particle age od 50 frameova. Na 0tom frameu dissolve je 0% i tu je voxel najvidljiviji, na 50tom frameu taj isti particle je 100% dissolvan (prikazan kao partikli na kraju repa). Kad se kaze da je nesto dissolvano onda je to transparentno. U ovom slicaju ti voxeli idu u totalno crnu boju na 90% dissolve i onda od 90% do 100% naglo nestaju. Sad ne znam da li je to probavano, popravljeno ili sta ali dissolve treba kontrolirat prozirnost a ne tamnocu voxela. Na drugoj slici je isti voxel prikazan kao surface mode i ovdje se on ponasa kako treba - odlazi u prozirno. Valjda su nekako blending pomjesali ili nesto, pokusavam doznat da li je to popravljeno. U svakom slucaju na volume obavezno ignorirat treba dissolve (barem dok se ne popravi)

Voxel Volume:

Voxel Surface:

Evo i scena dolje. Lewis ti si car novih verzija, molio bi te da isprobas ili bar javis dobru vijest. Zanemari moje ispade :)  ;D ;)

Offline Lewis

• Moderator
  • Hero Member
  • *
    • Lewis Design
Evo novi info u vezi HVoxed Dissolve u Volume modu - FIXED :D ;).
--------------------------
Lewis
www.lewis.tomsoft.hr
----------------------------

Offline CeLL

• Full Member
  • Addict
Zivjeli bili njutekovci... konacno hehe. E sad neka naprave HV 4 :D

Offline Lewis

• Moderator
  • Hero Member
  • *
    • Lewis Design
Da sad treba tlacit Davida Vrbu da radi na HV4 za 10ku :D :D.
--------------------------
Lewis
www.lewis.tomsoft.hr
----------------------------