3DHR.net

Zanimljive ideje za posao

Offline Nikša Batinić

• Hero Member
  • pomalo :)
Ajmo ljudi da vas vidim jel ikome palo što na pamet kako da se zaradi da se nađe sponzora da se ujedine snage i napravi nešto dobro nešto na što bi zinule ostale zajednice koje se bave sličnom problematikom. Nešto što bi diglo sve skupa na viši nivo, nešto što bi svima bilo drago i sa čime bi se ponosili.

Offline Nikša Batinić

• Hero Member
evo jedne ideje onak nabrzaka

Pa recimo to ovako, crtić možda kakvih 5 min može i manje. Glavni akteri Max, Maya, Softy (ima blag image), Kućni ljubimac Rhino, Cinema (opićena plavojka koja se fura na oscara), mrZ (zovu ga Brushy) i naravno zblajhani Lighty (ima valovitu frizuru) u akciji. NIsam naveo ostalu ekipu iz kvarta al ako se netko uvrijedio nek se sam doda :). Naime poanta je da se izvuče nekakva lova od sponzora za izradu crtiće, a gledanost je neupitna ako stvar bude dovoljno dobra. Scenario može bit što otkačeniji tim bolji oni mogu biti super junaci a i obična ekipa iz kvarta sa nekim zadatkom. Sve se tu da još ispreterest na razne načine i svatko tko uđe u taj projekt automatski postaje dio otkačene ekipe htio il ne htio jer to je čista zaj...ija.  Meni je osobno simaptična ideja i mogla bi se realizirat samo nas treba više i puno dobre volje i vremena i naravno nofcih jer bez benzina auto i nemreš upalit zar ne.

Ajde da vas čujem sa pametnim prijedlozima

Offline Nikša Batinić

• Hero Member
ako nije dovoljno jasno sponzori su proizvođači softwarea i kad bi jednog dobili imali bi ih sve a to je već prava igra :)

Offline Nikša Batinić

• Hero Member
crtić bi se vrtio online nema velikih troškova samo izrada (vrijeme)

Offline bajt

• Sr. Member
ak se nesto radi, onak skupno, i ja bi htio sudjelovati - samo ne znam koliko bi mogao doprinjeti jer sam jos pocetnik, al sigurno bi mogao neki poslic obavit

Offline Mario Flipović

• Sr. Member
jako zanimljivo, sad konačno imam slobodnog vremena tak da sam voljan pomoć kolko znam i umijem  :)

Offline Nikša Batinić

• Hero Member
pa ok je za sad da složimo neku super priču ne pre dugačku a opet atraktivnu da stane u 5 minuta, svatko bi trebao realno ocjenit svoje mogućnosti i još malo preko toga jer postoji i faza učenja i odredit dio koji bi najradije preuzeo na sebe. nakon toga složimo blagu verziju nekakvog scenarija napravimo crtanu verziju priče (storyboard) i izmodeliramo probnu verziju likova i kadra koji bi bio najupečatljiviji za tu cijelu priču i počnemo pecati sponzore. Dok se ne odazove netko skupljamo materijale za izradu i čekamo pravi trenutak i to je to.

Mislim da bi moglo biti zabavno zašto ne probat možda i upali :)

Idem smišljat neku priču, sve ideje su dobrodošle jer je ovo zajednički projekt na radost svih sudionika tako da nema ograničenja ovih ili onih poanta je da se svi dobro zabavljamo i dobro zaradimo postanemo poznati izvan ovih granica i promoviramo 3dhr :)

Offline Mate Maksan

• Hero Member
  • fanatic
    • moja birtija
e da najvažnije i nešto naučimo :)

Točno tako...

Meni je osobno najgore smišljanje priče, al ću nacrtat nekoliko likova.. koje bi mogli iskorist za animaciju..
Čak mislin da ne triba ni biti 5 minuta.. Može i 3...  :)

Offline Nikša Batinić

• Hero Member
pa naravno kolko napravimo napravimo glavno da uživamo i da bude dobro. Priča može biti vrlo jednostavna, npr kako su se svi upoznali i kako su izmjenili svoje vještine i super moći nešto kao xman al na crtić foru. Naravno gegovi i fore moraju imati nešto duha i humora, moraju biti začinjene stvarima iz života i bilo bi dobro da se povlači paralela sa stvarnim događanjima u 3d svijetu. Naime fora je u tome ako uspijemo dobro to odradit sve će zanimat nastavak a to je za nas sve skupa super. Evo krenut ću ja sa nekakvom kratkom pričom pa se možda nešto izrodi iz svega toga.

Recimo da se zove prvi dio "Kako je Max upoznao Mayu"

Max je već kao mali bio nekak čudan sve bi ga zanimalo i imao je sve moguće napravice svugdje po sobi, po đepovima i stalno je nešto novo smišljao kako bi okupirao pažnju starijih bio je mali vunderkind. Eksperimentirao je sa životinjama naime pokušava je svog mačka naučiti letjeti i često bi ga katapultirao negdje u susjedovo dvorište dok je susjed u hladu čitao financijske izvještaje s burze i hladno ispijao svoju dozu antistres napitka. Naravno svaki put kad bi mačka sletjela na njegov stol ili pokraj odalamio bi se po lijevom oku i od silnog ushićenja pao u nesvijest, lagano bi mu trzala lijeva ruka u kojoj su se i dalje nalazile novine  sa dnevnim izvještajima. naime susjed je ima super zgodnu kćer Mayu koja je bila još veći frik od Maxa al onak sve to u rukavicama pravo žensko, u kvartu su je svi znali i bila je omiljena među susjedima. Maxu se sviđala već odavno al nikako da joj kaže ono.... dok jednom zaista kažem vam jednom (ajmo sad neko drugi nek nastavi)

Offline Ivica Horvat

• Hero Member
samo izrada (vrijeme)
Uh bas sam ljubomoran na one koji ovih dana imaju ovo u quoteu na raspolaganju:)
doh!

Offline Dejan Šparovec

• Wielder of the Force
  • Pobjednik natječaja
  • Hero Member
  • *
  • not enough mana
Maxu se sviđala već odavno al nikako da joj kaže ono....

Hoćemo se igrat doktora? ;D
Sorry za spam =) Bilo bi lijepo da uspijete nekaj napravit takvog, ja isto na žalost nemam baš vremena u zadnje vrijeme.. :)

Offline Nikša Batinić

• Hero Member
Max je već kao mali bio nekak čudan sve bi ga zanimalo i imao je sve moguće napravice svugdje po sobi, po đepovima i stalno je nešto novo smišljao kako bi okupirao pažnju starijih bio je mali vunderkind. Eksperimentirao je sa životinjama naime pokušava je svog mačka naučiti letjeti i često bi ga katapultirao negdje u susjedovo dvorište dok je susjed u hladu čitao financijske izvještaje s burze i hladno ispijao svoju dozu antistres napitka. Naravno svaki put kad bi mačka sletjela na njegov stol ili pokraj odalamio bi se po lijevom oku i od silnog ushićenja pao u nesvijest, lagano bi mu trzala lijeva ruka u kojoj su se i dalje nalazile novine  sa dnevnim izvještajima. naime susjed je ima super zgodnu kćer Mayu koja je bila još veći frik od Maxa al onak sve to u rukavicama pravo žensko, u kvartu su je svi znali i bila je omiljena među susjedima. Maxu se sviđala već odavno al nikako da joj kaže ono.... hoćemo se igrat doktora!!!. Trebalo mu je dugo da napravi diplomu sa Harvarda smjer "soft surgeri girl's heart" i onak obućen u Don Juana (plašt je neizostavan) spusti se na letećem tepihu sa uzorkom ...

Offline Mate Maksan

• Hero Member
  • fanatic
    • moja birtija
Max je već kao mali bio nekak čudan sve bi ga zanimalo i imao je sve moguće napravice svugdje po sobi, po đepovima i stalno je nešto novo smišljao kako bi okupirao pažnju starijih bio je mali vunderkind. Eksperimentirao je sa životinjama naime pokušava je svog mačka naučiti letjeti i često bi ga katapultirao negdje u susjedovo dvorište dok je susjed u hladu čitao financijske izvještaje s burze i hladno ispijao svoju dozu antistres napitka. Naravno svaki put kad bi mačka sletjela na njegov stol ili pokraj odalamio bi se po lijevom oku i od silnog ushićenja pao u nesvijest, lagano bi mu trzala lijeva ruka u kojoj su se i dalje nalazile novine  sa dnevnim izvještajima. naime susjed je ima super zgodnu kćer Mayu koja je bila još veći frik od Maxa al onak sve to u rukavicama pravo žensko, u kvartu su je svi znali i bila je omiljena među susjedima. Maxu se sviđala već odavno al nikako da joj kaže ono.... hoćemo se igrat doktora!!!. Trebalo mu je dugo da napravi diplomu sa Harvarda smjer "soft surgeri girl's heart" i onak obućen u Don Juana (plašt je neizostavan) spusti se na letećem tepihu sa uzorkom tigra. Meutim, prilikom spuštanja mudante su mu zapele na žicu te se rapsarale...