3DHR.net

3D modeliranje (animacije)

Offline Hrvojeos

  • Newbie
  • *
    • Posts: 4
Dobar dan.

Dakle potpuni sam pocetnik u tome neznam nista. Volio bi se u slobodno vrijeme baviti sa time. Ne zbog neke zarade ili tako nesto nego potpuno iz hobija.

Pa prvo dali bi mi mogli preporuciti koji je najbolji i najjednostavniji program za baviti se 3d modeliranjem, odnosno ne zanimaju me toliko modeli koliko animacije.

Dakle volio bi napraviti nesto ovako (neznam dali je to uopce moguce):

- imam neke figure koje bi slikao recimo i onda bi ih volio pokrenuti i stavljati u razne situacije druge backgrounde i tako to

dakle ovako nesto je primjer onog sto je savrseno, ali ja se ne nadam uopce nesto tako ikada napraviti. dovoljno bi bili puno ruzniji i puno kraci mali filmovi.

https://www.youtube.com/watch?v=nvoWwY64S5w

ili nesto mozda jednostavnije ovako nesto

https://www.youtube.com/watch?v=2YeR8tL3jXg

Naravno imam stalan posao, tako da vremena ni blizu nebi imao kao covjek koji je napravio taj film, ali volio bi raditi tako nesto.

Pa ako nista drugo da jednog dana kceri mogu napraviti animirani film. Ili iz nekih likova ili iz crteza (mada ocajno crtam).

Ovako nekako:

https://www.youtube.com/watch?v=rJaN643ri7s

Evo molim pomoc koji savjet oko odabira programa i mozda neke smjernice.

Hvala.


Offline Greatboy006

  • Full Member
  • ***
    • Posts: 66
  • MAYA
Najbolje da izaberes neki 3d program, ja samo koristio Blender i 3ds Max, sad koristim Autodesk: maya , ona mi se cini najjednostavnija iako ljudi govore da je najteza, a za mayu ima i najvise tutoriala, pa sam se odlucio na nju.
Inace smatram da sve prave face danas koriste Blender jer je besplatan a to je velika prednost po meni.
Alternativa je 3ds max, Modo , Cinema4D.... just choose the one that you like the most!!!

Za pocetak mislim da je bitno da shvatis kako fukcionira cijeli proces do animacije jer kasnije ce ti bit lake ucit:
Znaci: 1.Napravis neki prejednostavni model
          2.Zaljepis mu neke jednostavne texture(citaj slike),da model bude oslikan
          3.Animiras ga da ide livo desno
          4.Dodas rasvjetu u scenu
          5.Exportas animaciju odn. izrendas je! I osvjestis process!

Kasnije samo to sve nadogradis. Izmodeliras Supermana(ili ga downloadas) , dodas mu "kosti" pomocu kojih ces ga animirat, a mozes koristiti i motion capture sa onom xbox kinect kamerom, koja snima dubinu prostora, pa ga animiras svojim pokretima tijela, al isto tribas znat rucno animirat kako bi popravio greske motion captura

Ja bi isto zelio napraviti neku svoju 3d animaciju, ali svjestan sam da za to treba dosta volje, ne samo vremena! I znanja naravno u modeliranju, texturiranju, rigiranju, animiranju, dinamici, osvjetljenju, renderingu i optimizaciji.

Al evo ja sam se u mendjuvremenu okrenuo programiranju i razvoju igrica jer mislim da je to puno lakse, zabavnije i isplativije. hehe
Don't be afraid ever, life is just a ride :)