Problem je na kraju puno vece prirode. 3D aplikacije su usle u neku fazu starosti, jednostavno se nista revolucionarno ne dogadja vec je vise to pitanje polagane evolucije. Mislim da zbog toga korisnici manje imaju razloga ulagat u novi update i profiti adeska i drugih se polagano cijede, te na kraju imaju jos manje para za nastavljanje razvoja aplikacija. S druge strane nema vise konkurencije, jer tko ce lud ulagat u razvoj 3D softvera kojem bi trebalo barem 6 godina razvoja da postane ikakva konkurencija Mayi, Maxu i drugima. LW je pokusao napraviti to sa Coreom, pa je sve otislo u krivom smjeru ... velika steta za sve nas jer je to jedini pozitivan moment u zadnjih 10tak godina koji je probudio nadu u zaokruzeni i kvalitetan 3d paket izvan ADesk domene.
Meni je recimo max 2012 sasvim dovoljan za sve sto radim i skoro da mi bas nista vise osim toga ne treba, uz nezaobilazni ZBrush i V-Ray naravno!
3D ce sa softverske strane usporavati, proizvodit ce se jako puno 3D arta, ali mislim da su ona magicna vremena davno prosla ... jednom se vise gurala ova industrija na ljubav nego na profit.
Ostaje jedna stvar koja ce mozda s vremenom prerasti u nesto vece, Blender!
Samo pokusam zamisliti ljude koji su godinama ulagali u XSI, pohvatali sve shortcuts, optimizirali vlastiti workflow, arnold za XSI, Ice, Redshift, 3Delight ... ne gase oni samo XSI, gase jednu cijelu granu 3Da. Zalosno!
Sad da ga bar prodaju, ali nikad se to nece desit ... brutalnost kapitalizma se pobrinila za to!