3DHR.net

3DSMax2014... utisci?

Offline Ivica Horvat

• Hero Member
Meni se čini kao još jedno razočaranje.
Nevjerojatno je koliko je skup upgrade, a koliko se malo dobije.
Poboljšana stabilnost, ubrzan viewport?
Pa jel to za novu verziju, pa to bi se trebalo davati besplatno uz ispriku.
Navodno su svi pod Autodeskom stali i samo muzu preko ucjena na pretplati.
Jednako kukaju i Maya i Softimage useri :(
•Vector map support - Get new support for vector maps. 
 •Populate crowd animation -& Generate believable human motion.
 •Augmented particle flow system - Create better physical simulations in less time.
 •Improved viewport performance - Get better interactive and playback performance.
 •DX 11 viewport rendering - 3ds Max now supports DirectX 11 shaders.
 •Perspective Match - Place CG elements into photo backgrounds.
 •2D Pan and Zoom - 2D pan and zoom does not affect camera position.
http://www.autodesk.com/products/autodesk-3ds-max/features.type-new
doh!

Offline Tin Talijan

• Global Moderator
  • Hero Member
  • *
  • : I Reject Your Reality and Substitute My Own :
Maya je puno bolje prošla ovaj puta. Svi su se zalili na alate za modeliranje, NEX to sad bude popravio :)

Offline Ivica Horvat

• Hero Member
Pih, a vid maxaa, directX11 viewport, eeej:)
Samo to garant vrijedi 3500$ nadoplate sa maxa 2013 ;)
evo, (legalni) korisnici na subscription ugovoru svršavaju od sreće :)
http://www.maxunderground.com/archives/18550_3ds_max_2014_announced.html
doh!

Offline Anto Matković

• Hero Member
je, svi se žale na slabi release. Vele ljudi da "novi" Camera Sequencer u Softimage-u, zapravo radi kao animirana kamera - kad se renda, na prijelazu izmedju kadrova raspali široooki motion blur :), po tradiciji više nego dovoljno da ubije Mental Ray render.
Jedino ako su formirali kakav tajni team na nečem skroz novom, ali teško je vjerovat u to....

Offline Toni Bratincevic

• Hero Member
Zadnja stvar koju je Max intergrirao a da je bitna je bio graphire modeling tools. Poslin toga gotovo nista novo sta povecaje produktivnost. Iskreno da mi neko da Max 9tku sa polyboostom mogao bi iste stvari radit kao i novi 2014. U svakom slucaju lose.

Ali... Luxology upada u igru sa Modom tako da ce se stvar zakomplicirat do moda 9 pa se mozda i Autodesk trgne i posveti vise vremena razvoju.

Offline Dejan Šparovec

• Wielder of the Force
  • Pobjednik natječaja
  • Hero Member
  • *
  • not enough mana
Ne kužim na čem su radili godinu dana... Na novom logu? :)
Kao arhivizeru jedini novi feature koji mi nešto znači je populate, ali ni to još nije kako bi trebalo biti, likovi su loši za kadrove izbliza i nije moguće ubacit vlastite likove i animacije (barem koliko ja znam, vjerojatno će već netko skužit u koji folder ubacit šta :)

Offline Niko Perković

• Hero Member
  • 3D Studio Max
Zadnja stvar koju je Max intergrirao a da je bitna je bio graphire modeling tools. Poslin toga gotovo nista novo sta povecaje produktivnost. Iskreno da mi neko da Max 9tku sa polyboostom mogao bi iste stvari radit kao i novi 2014. U svakom slucaju lose.

Ali... Luxology upada u igru sa Modom tako da ce se stvar zakomplicirat do moda 9 pa se mozda i Autodesk trgne i posveti vise vremena razvoju.

O tome ja pričan, zato san još na 2009-ci, meni je ona 3 puta bolja jer je dosta lakša i ne ruši se ka noviji mada usputno iman i 2012 (ne znan niti zašto je još držin)
Cool, zar ne? 8)

Offline blank...

• Hero Member
O tome ja pričan, zato san još na 2009-ci, meni je ona 3 puta bolja jer je dosta lakša i ne ruši se ka noviji mada usputno iman i 2012 (ne znan niti zašto je još držin)

A budući da koristiš Mental ray ovo je po meni velika pogrješka. Mental je u 2013ici (3.10) prilično ubrzan što se vremena renderiranja tiče (moraš koristiti plugin za pristup opcijama jer je Autodesku integracija Mentala zadnja rupa na svirali). Pogledaj samo moj test za onu sofu. Osim toga, ne ruši se.

Offline Niko Perković

• Hero Member
  • 3D Studio Max

A budući da koristiš Mental ray ovo je po meni velika pogrješka. Mental je u 2013ici (3.10) prilično ubrzan što se vremena renderiranja tiče (moraš koristiti plugin za pristup opcijama jer je Autodesku integracija Mentala zadnja rupa na svirali). Pogledaj samo moj test za onu sofu. Osim toga, ne ruši se.

Ma ja san skroz zadovoljan vrimenon renderiranja, full HD za minut ipo, 2 maksimalno, tako da, što se toga tiče ne triba mi noviji :)
Cool, zar ne? 8)

Offline blank...

• Hero Member
Ma ja san skroz zadovoljan vrimenon renderiranja, full HD za minut ipo, 2 maksimalno, tako da, što se toga tiče ne triba mi noviji :)

A je, kad ti je 70% rendera pozadina, a ostalo neki tamo auto :D Al' i to bi ti bilo lakše i bolje da koristiš Native IBL.

Offline Niko Perković

• Hero Member
  • 3D Studio Max

A je, kad ti je 70% rendera pozadina, a ostalo neki tamo auto :D Al' i to bi ti bilo lakše i bolje da koristiš Native IBL.

Istina :D Al dok mi još ne tribaju drveća, neću se opterećivat novijin verzijama ;)
Cool, zar ne? 8)

Offline Ivica Horvat

• Hero Member
Mene isto sram reć, ja sam još ma Maxu 2010.
A šta  ću, posloženo sve šta treba, a svaki novi release
ispadne da nema ništa što trebam. Kako ću firmi objasniti da se ide
u kupovinu kad se meni neda niti jogurt verziju koristiti, kamoli da plaćamo
20 i kusur tisuća kuna za isto što se i sada radi i napravi.
doh!

Offline marin vesanovic dvornik

• Sr. Member
Ne samo da nova izdanja nemaju ništa prepametnog, nego je sa svakom novom verzijom max sve bugovitiji, nestabilniji i sporiji. Barem meni... prije kojih 10 dana sam se natjerao probat 2013, ne znam zašto, jer scenu koju vrtim na 10-ak fpsa u 2012 (jea, ludilo), 2013 vrti na ispod 1. Doslovno katastrofa. Pa kopaj rješenja po forumima, izgasi backface cull, mape imaju preveliku rezoluciju, ovo, ono... ono, koji k?

Nažalost sam na poslu zbog zapeo sa 2012, neda mi se vraćat fajlove unazad, doma obično koristim 2009.

Offline Niko Perković

• Hero Member
  • 3D Studio Max
Ne samo da nova izdanja nemaju ništa prepametnog, nego je sa svakom novom verzijom max sve bugovitiji, nestabilniji i sporiji. Barem meni... prije kojih 10 dana sam se natjerao probat 2013, ne znam zašto, jer scenu koju vrtim na 10-ak fpsa u 2012 (jea, ludilo), 2013 vrti na ispod 1. Doslovno katastrofa. Pa kopaj rješenja po forumima, izgasi backface cull, mape imaju preveliku rezoluciju, ovo, ono... ono, koji k?

Nažalost sam na poslu zbog zapeo sa 2012, neda mi se vraćat fajlove unazad, doma obično koristim 2009.

Pametan čovik, meni sve trza poslije 2009-ke i kao što si reka, bugovitiji je 5 puta i ruši mi se često (2012) dok 2009 ne pamtim kad se zadnji put srušila osim kad je pritrpan sa milijun materijala.. A 2012 mi se zna srušit iz čista mira.. A kad vidiš da je za gigu ili 2 veća 12 od 09 sve ti bude jasno, skoro ti ništa novo ni ne triba iz svega onoga nego šta je Toni reka Graphite Modeling Tools.
Cool, zar ne? 8)

Offline blank...

• Hero Member
scenu koju vrtim na 10-ak fpsa u 2012 (jea, ludilo), 2013 vrti na ispod 1. Doslovno katastrofa.

Kod mene obratno, 12ica je bila katastrofa a 13 duplo bolje radi.