3DHR.net

Cudan izgled modela

Offline daenerys1

• Full Member
Pozdrav,

za seminar radim model zracne luke u 3DSMax-u.

Pocetnik sam i trenutno imam problema sa izgledom modela.
Kada priblizim, slika se "pogubi".
Evo slika, da se tocno vidi u cemu je problem.

Buduci da treba dodati jos detalja i staviti materijale,
to mi stvara veliki problem.

Offline Dejan Šparovec

• Wielder of the Force
  • Pobjednik natječaja
  • Hero Member
  • *
  • not enough mana
Pretpostavljam da si model importirao iz nekog drugog programa, Autocada?
Probaj najprije tamo preseliti sve na ishodište (0,0,0) pa onda importirat.
Ako nije to, onda ti je možda scale premali, npr. zidovi su ti debljine par mm.
A možda je neki problem s grafikom?

Offline daenerys1

• Full Member
Iz Autocada sam importirala samo vanjske zidove i prema tome sam napravila ove dvije osnovne "kutije" i zatim sam obrisala sve sto je importirano.
Sve ovo dodatno sam nacrtala sama.
Kakav problem s grafikom moze biti?

Offline Niko Perković

• Hero Member
  • 3D Studio Max
Iz Autocada sam importirala samo vanjske zidove i prema tome sam napravila ove dvije osnovne "kutije" i zatim sam obrisala sve sto je importirano.
Sve ovo dodatno sam nacrtala sama.
Kakav problem s grafikom moze biti?

Najvjerojatnije je da ti je model prevelik, tako je meni bilo sa nekim modelima, samo ih smanji prilično dosta.. :)

Probaj ih smanjit da ti stanu u ''grid'' onaj koji ti bude kad restartiraš max i onda ih od te točke polako povećavaj koliko ti bude tribalo..
Cool, zar ne? 8)

Offline Doka

• Sr. Member
    • Porftolio
Ako se model pogubi kad se približiš vjerojatno je viewport clipping u pitanju (http://www.youtube.com/watch?v=ghhLX7Ues-U - stavi mute na zvuk :)) gornju strelicu skroz gore povuci a donju dole do kraja.

ako ne probaj apply-ati materijale od maxa na pojedini objekt i probaj maknuti "realistic" view mode, stavi na shaded.

Poz
Por-fo-lje   
https://goo.gl/GCmQ6R

Offline blank...

• Hero Member
Probaj ih smanjit da ti stanu u ''grid'' onaj koji ti bude kad restartiraš max i onda ih od te točke polako povećavaj koliko ti bude tribalo..

Archviz se uvijek radi u mjerilu, ovo tu ne prolazi.
Osim navedenih pomaka u ishodište i clippinga, možda je najjednostavnije u ovako ranoj fazi projekta sve prebaciti u novu, čistu scenu. Pa vidjeti što se desi.

Offline Niko Perković

• Hero Member
  • 3D Studio Max

Archviz se uvijek radi u mjerilu, ovo tu ne prolazi.
Osim navedenih pomaka u ishodište i clippinga, možda je najjednostavnije u ovako ranoj fazi projekta sve prebaciti u novu, čistu scenu. Pa vidjeti što se desi.

Teško da je do clippinga jer ako je do toga uvik model počne nestajati, nikad se ne događa da se vidi cili model a da je riječ o clippingu (barem koliko ja znan)..

Ovaj problem ka šta je na slici smo svi imali sa Porscheom u challengeu, pa smo ga tribali smanjiti (ako je po mjerilu onda stvarno ne znan do čega bi moglo biti)..
Cool, zar ne? 8)

Offline daenerys1

• Full Member
Uspjela sam rijesiti problem uz pomoc onog videa.

Hvala svima na savjetima!