3DHR.net

3ds max - gfx 470 - trza scena

Offline Goran Jamicic

  • Sr. Member
  • ****
    • Posts: 175
    • Portfolio
evo vec sam ocajan, instalirao sam 3 razlicite verzije drivera ukljucujuci i najnoviju 266.xx , iskljucio sve u windowsima sto se tice GUI uljepsavanja, znaci AERO i sve ostalo. Nakraju sam reinstalirao MAX, opet ista stvar, radi se o MAX 2011 Design. Svak put kada rotiram perspektive view ili kada radim zoom in ili out., max prvo ceka 1-2 sec. onda obavi operaciju. Zanimljivo da ako drzim gumb za okretanje , znaci ALT+ MMB onda nakon te 1-2 sec. pokazuje 380 FRM i tako i okrece, vrlo brzo. Znaci na nesto ceka, neznam na kaj. Jel neko imao taj problem. Probao sam scenu na kompu doma , tam radi ko mentak, nesto je sporije ali nema tog zastajkivanja,

Ak neko ima pametan savijet dobro bi mi dosao.

Hvala !!!


Offline Alex Knapić

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 553
Ja sam imao istih problema sa gf 580 na W7 (MAX 2011 64 bit) pa sam vratio stari  dobri xp 64 i direct x 9 gdje ne steka i radi vrlo brzo...

Alex


Offline Goran Jamicic

  • Sr. Member
  • ****
    • Posts: 175
    • Portfolio
dobra ideja, idem viditi dali se moze skinuti directx 9 za win 7


Offline Ivica Horvat

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3930
AFAIK ne trebaš ništa skidat, to podesiš u viewport konfiguraciji Maxa.
Inače, to je neka BUgčina, viđam identično tvom problemu po AutodeskAREA:
http://area.autodesk.com/forum/autodesk-3ds-max/installation---hardware---os/asus-geforce-gtx-480-problems-in-3ds-max-2011/page-2/
Također, postoji neki hotfix, pa probaj njega
http://area.autodesk.com/blogs/shane/hot_fix_2_for_3ds_max_2011_and_3ds_max_design_2011
i na kraju, neki spominju da switchanje u expert mod sredi zapinjanje u Viewportu (ctrl+x)
doh!


Offline Goran Jamicic

  • Sr. Member
  • ****
    • Posts: 175
    • Portfolio
Ivice hvala za savijete, no znam da se moze porihtati u maxu izmedu dx9 i dx 10, oba odabira mi daju isti problem, expert mod koristim svakodnevno, no nisam siguran da mi je ovak po sijecanju se nesto poboljsalo. Probacu sutra pa javim. Inace hotfix sam imao instaliran, i sve najnovije update, ista stvar kao i sada kada imam samo cisti max. Sve skupa banana   :P


Offline Ivica Horvat

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3930
Ajde, baš me zanima hoćeš li naći kakvo rješenje. Naime, baš sam evo doma probao jednu te istu scenu playati u win7 max2011 (koji zasad ne rabim ozbiljno) 64bit na svim strojevima isti fps ?!? Definitivno nekaj u driverima koči, naime gpu-z prijavljuje idle i frekvencije kao da ništa ne radi. 7% opterećenja grafičke, a imam 10 fps-a za 5 milijuna polija, i to isto na gtx580, dual gtx460 SLi i integriranoj ati HD4200. Okej, barem ne zapinje, ali u OpenGL(4.1) ima veće opterećenje grafičke, oko 30% i mrvu se poveća fps. Stoga je moguće da ti OpenGL pomogne, ali to nije rješenje, jer je očito da kartice nešto koči. Mnogi i na Area spominju ovo ko Alex, da XP nema tih problema. Emti napredak.
doh!


Offline Goran Jamicic

  • Sr. Member
  • ****
    • Posts: 175
    • Portfolio
Ma ja bi si instalirao i win 3.51 sam da mi radi ali je stvar da nam te kompove odrzava neka firma i nemrem nis sam, nemrem si sam tak xp 64 bit instalirati. A kaj se tice openGL , to mi se cini u maxu totalno nekorisno. Nemam pojma, kazem radi mi ista scena i to sa 2 mil poly. na 200 fps sa gts 240 . Znaci ocito je problem sa tim novim grafama koje su direcktx 11. A ni Quadro nisu rijesenje jel tip pise na area forumu da mu ne radi sa fx3800. A neznam , mozda je novi chipset. Moram viditi kaj ima kolega od kompa , jel njemu radi sve i to sa nekom Aticom.


Offline Goran Jamicic

  • Sr. Member
  • ****
    • Posts: 175
    • Portfolio
Evo ovak, procitao sve moguce forume, nema rijesenja, linija 400 kao i najnovija quadro fx , trzaju u viweportu ako je u pitanju Windows 7. Inace dobili smo od Autodeska email da se mozemo prijaviti na 3ds max xBR Webinar. Naravno da sam to ucinio. Postavio sam tamo pitanje i dobio isti odgovor. Rade na tome ali ce doci u iducoj verziji 3ds maxa toon shader za kojeg me kao i sve koji koriste max zabole....
« Last Edit: February 14, 2011, 09:43:21 AM by Goran Jamicic »


Offline Ivica Horvat

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3930
Krasno.
Ah, vjerojatno ce dozlogrdit nekom rusu, pa ce napravit doma u jedno popodne patch za to trzanje ;)
doh!



Offline Goran Jamicic

  • Sr. Member
  • ****
    • Posts: 175
    • Portfolio
Da procitao sam vec tu objavu, ali ja nemam 6-core, obicni i7-950 , ajd ako neko ima gfx 470 pod in xp 64 i ak mu vrti 2 mil. poly bez da zastajkuje na pocetku scene neka mi se javi da znam dali je stvar sigurno u windows 7.

Hvala