3DHR.net

Nanny Ogg's rendering and compositing challenge submissions

Offline Dmitrij

 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 528
Please put down your name/nickname and the software(s) used for rendering and compositing along with your final submissions. Thank you all!
« Last Edit: August 17, 2010, 02:49:32 PM by Dmitrij Leppée »


Offline Alen Music

 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 574
 • Samouk
  • ides?!
Alen
Rendering: XSI 7.01
Compositing: Combustion
« Last Edit: August 19, 2010, 02:12:34 PM by Alen Music »
http://www.music-alen.com
Uzeo sam zelenu pilulu, di je kraj zečje rupeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..........


Offline Dmitrij

 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 528
Super rend i kompozicija Alene! :) Evo i ostalih radova, mali odaziv, al ja sam svejedno zadovoljan! :)

PS Nwargasm je predao 2 varijante, što je bilo dozvoljeno (ili više).

Žiri je u procesu glasanja, pa očekujemo ocijene :)
« Last Edit: August 19, 2010, 07:42:58 PM by Dmitrij Leppée »


Offline Dmitrij

 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 528
Anto, Dejan? Podsjećam vas da još niste ocijenili radove. Brajan i Toni su odavno dali svoje ocijene. Još jednom vama zahvaljujem, a vama tek hoću ;)


Offline Dmitrij

 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 528
Hvala ti Alene i žiri! :) Ostalima sam zahvalio na Zbrush Centrali - link http://www.zbrushcentral.com/showthread.php?p=729750#post729750

1. Griml0ck

2. Alen

3. Nwargasm

4. Sigmund Hentze

5. Dudin


Glasovi:

Brajan - Alen, Griml0ck, nwargasm, Dudin

Anto - Griml0ck, Alen, nwargasm, Sigmund Hentze, Dudin

Dejan - Griml0ck, Alen, nwargasm, Sigmund Hentze, Dudin

Toni - Nwargasm, Alen, Griml0ck, Sigmund Hentze, Dudin


Evo što nam je žiri napisao za svaki rad :) Hvala vam svima još jednom!Dejanov sud

Poredak:
1. griml0ck
2. Alen
3. nwargasm
4. nwargasm2
5. Sigmund Hentze
6. Dudin

1. griml0ck:
Plus:
Ovaj rad ima od svih prijavljenih najkvalitetnije riješene materijale, koji djeluju najprirodnije od svih prijavljenih radova; materijal kože je relativno dobro podešen, kao i materijal tkanine, te materijal perli. Dim iz lule je također dobro pogođen, te ne narušuje kompletnu scenu.

Minus:
Volio bih da je ovaj lik smješten u neku zanimljiviju scenu.

2. Alen:
Plus:
Ova slika mi je od svih prijavljenih ima nekako najprikladniji ugođaj; lik je smješten u neku prikladnu scenu, sa osvjetljenjem koje paše na temu natječaja.

Minus:
Slika je malo previše zrnata i mutna, zbog čega se gubi detaljnost i kvaliteta, pogotovo materijala kože, tj. samog lica lika i lule, koja djeluje kao da je naknadno dodana.
Dim koji izlazi iz lule je s obzirom na ostatak scene presvijetli i previše djeluje kao naknadno ubačen element u postprocesu (što i je, ali moglo se to malo bolje posložiti)

3. nwargasm
Plus:
Mračniji ugođaj scene koji u kombinaciji sa detaljima modela i textura, daje relativno živ i uvjerljiv rezultat na pojedinim dijelovima slike.

Minus:
Nažalost, probijanje specular-a na dijelovima na kojima ga ne bi trebalo biti, te nedostatak nekog okoliša ili scene u koju bi lik bio smješten, poprilično smanjuje opći dojam.  
Materijal perli i vezice bi također trebalo popraviti, jer ostavljaju dojam nedovršenosti.

4. nwargasm2
Sve isto kao i za prijašnju sliku, samo sa tom razlikom da mi svjetlija i toplija slika ostavlja nešto lošiji dojam od prijašnje

5. Sigmund Hentze
Plus:
Relativno dobro podešeni materijali kože, perli i tkanine, sa relativno dobro ukomponiranim dimom lule.
Dobar odabir kadra koji daje slici karakter.

Minus:
Najočitiji minus ove slike (i najveći), jer odabir lošije kvalitete texture i (pretpostavljam) korištenje bump mapinga umjesto normal mapinga i to malo prejakog. Zbog toga sam materijal lica poprilično gubi na kvaliteti i uvjerljivosti.
Volio bi da je autor odabrao neku drugu, manje upadljivu boju pozadine, jer ova zelena boja odvlači pozornost na taj gornji lijevi kut, ali u negativnom smislu, jer ne paše u samu scenu i ostavlja preoštri i neprirodni specular na šeširu.
Autor je zaboravio staviti 3d model zuba, te tako lik ima rupu u licu koje nije smjelo biti.
Iako manja zamjerka, ali pridonosi svim ostalima, jer i vidljivi prijelaz naknadno ubačenog dima preko ruba lule.

6. Dudin
Plus:
Autor je pokušao napraviti prigodan ugođaj slike, i relativno uspio u tome.

Minus:
Nedostatak detalja na licu, loš materijal kože koji dijeuje više kao kamen nego koža.
Osvjetljenju fali više živosti i raznolikosti.
Dim iz lule je totalno neprirodan i "umjetan". Bolje bi bilo bez njegaBrajanov sud

hmmm, pa da malo ih je. sad je dost ljudi na godišnjem pa valjda zato Cheesy
jedino se ističe Alenov rad koji mi je se jako dopada. po atmosferi, rasvjeti, postworku. ostalima jako fali neki rimlight, barem lagani. ovo je zapravo dobar primjer kako nije dovoljno uključit mentalray i global ilumination i očekivat da će ti odradit sav posao. ljenčine Smiley


ok, Alenov rad za početak; nemam zamjerke, sve mi štima. možda je lula mogla bit bolje osjenčana, djeluje mi malo flat, kao da na nju rasvjeta ne utječe...
ne znam je li autor pomakao babi oči ili je samo stvar kuta kamere ali baba (i 40 hajduka lol ) izgleda puno življe nego na ostalim slikama. zuri u nešto i imaš osjećaj da neće bit dobro : )) i shader je dobar, puno znači onaj mali žućkasti odsjaj  na lijevom oko ( s babine strane ). super rad. i super model.

slika 1, ne kužim gdje su nestale sve bore i bump, izgleda kao da se autor potrudio da baba završi na naslovnici Cosma : )) sve je jako smooth, i sjena od šešira zacrnjuje veliku površinu i čini ju dosadnom. ovdje sigurno nema više od jednog izvora svjetlosti. nedorađeni materijali, dosadna pozadina, loš dim, bolje da ga nema.

slika 2, uz Alenovu mi se najviše sviđa. ne paše mi ta dnevna rasvjeta ali se fino vidi kvaliteta modela. fali postwork, barem malo Curvsa u Psu. kontrasta svakako..ako je već sunčeva svjetlost u igri..skin shader je dost dobar. bilo bi cool da je autor dodao kakvu specular mapu oko čvalja da babetina izgleda malo zapljuvano lol.
na očima je trebalo još poraditi. jači i uži specular, barem u postu.

slika 3,4...ziher jedno svjetlo : ))  materijal ima nekakav fresnel po sebi što dobro naglašava rubove, bore and stuff. ali je prejak na koži pa općenito nemam dojam da je baba živa nego od plastikeTonijev sud

Alen
Osvjetljenje je dobro iako bi se dalo jos poraditi na tome. Jedan bolje pozicionirani rim light sa lijeve strane bi dao zanimljivo ocitavanje konture karaktera. Svidja mi se kako vec pri prvom pogledu fokus odlazi na lice sto je i najsnazniji dio ovog modela. Takodjer dobar touch sa dimom iako mislim da bi trebao biti malo tamniji, jer svjetlinom predvladava pred ostatkom slike. Uglavnom jako dobar uradak. Ocjena 4

Dudin
Prvo sto primjecujem na ovoj slici je nedostatak GI koji bi dobro dosao da popuni pretamne djelove. Pozicija svjetla je jako zanimljiva jer prekriva desno oko koje malo sjaji u mraku... dobiva se dojam podvojenog karaktera. Smiley Pozadina bi svakako mogla biti malo zanimljivija, iako nije u prvom planu i ona igra veliku ulogu u sveukupnom dojmu. Primjeti se nedostatak SSS te refleksije na kozi
Ocjena 2.5

griml0ck
Zanimljiv rad, izdvaja se potpuno drugacijim stilom osvjetljenja od ostatka radova. Jako dobar dim, jedva primjetan ali dovoljno da upotpuni sliku. Jedini rad u kojem kosa dolazi do izrazaja. Takodjer dobra refleksija-specular na kozi. Iako mi se svidja tamnija atmosfera mi nekako bolje pase uz ovaj model, zato ocjena 3.5

nwargasm
Dobar shader na odjeci... svidja mi se falloff na svjetliju boju prema rubovima. Lice je jako dobro osvjetljeno... mali speculari na ocima daju dodatni nivo zivota u karakter. Izmjedu svih radova ovaj je najvise udahnio emocija u karakter. Jednostavno kad gledam to lice osjecam neku mudrost i tugu. Jako dobro. Malo rada na pozadini nebi skodilo Smiley Ocjena 4.5

sigmund
Promjena pozicije svjetla bi jako pomogla ovom radu. Vise pozicionirano sa desne strane bi dodalo novu dubinu kompoziciji. Trenutacno imam dojam da svjetlo skoro pa dolazi frontalno... sto je i ok ako je artist zelio napraviti sliku kao da je slikana fotoaparatom+blitz. Refleksija na kozi bi trebala bili malo razradjenija te subsurface shaderi. Bump previse dolazi do izrazaja i izgleda kao da je niske rezolucije. Kadriranje na ovom radu je najbolje od svih radova.
Ocjena 3

Anto je proročanski napisao samo najbitnije :)

1-grimlock
2-alen
3-nwargasm
3-sigmund
4-dudin