3DHR.net

Evermotion Interior Design Competition 2010

Guest · 21 · 7738

Offline Ivica Horvat

• Hero Member
A poljaci... oni vole nurnijanje, vidi se po tim dvdovima koje prodaju.
Dam se kladit da ce uvalit ove scene uskoro u nekom dvd-u ;)
doh!

Offline Anto Matković

• Hero Member
jebiga da se znalo da ide na foru što kompleksnije to bolje... eh druga bi to bila pjesma :)...

na žalost, obično jest tako na internetskim natjecanjima, malo vuče na naive art, ono, da ne bi slučajno ostao koji dio prazan.... ili je to utjecaj velikih proizvođača, što se i reklamiraju na brute-force veličinu, hoćeš Avatar hoćeš gejmerske trejlere....
Čak je bilo i u doba kada sam se zadnji put time ozbiljno bavio (1999 :) )- ne baš toliko po detaljima, ali su bolje prolazile slike što su dulje rendale, bez obzira na izgled, pametno je bilo dodati koji sat više u opisu :)

Nekako je bolje išlo kada si se ubacio u 'duh' natjecanja - izgleda da svatko natjecanje ima nešto takvo...

A i jest, vlasnici Evermotiona nekako ne liče na arhitekte :)

Offline Ivica Horvat

• Hero Member
Pitam se jesu li ti lusteri i stolci sa njihovih kolekcija?
Mozda bonus dobija onaj koji natrpa sto vise (placene)
objektarije sa njihovih stock ponuda  8)
Kupili mi neke aute, i kupaone...damn mogo sam se
prijavit sa konceptom (pretrpane) garazne kupaonice  :P
doh!

Offline Valter Zulijani

• Hero Member
    • Visual Lab
ma svaka čast poljacima - genijalci. organizirali natječaj sa recimo 5.000 EUR-a nagrada. nagrađene modele uzmu, dodaju par svojih, upakiraju i prodaju po cca. 100 EUR-a komad (cd, dvd). ako prodaju recimo 500 komada - promet 50.000 EUR-a. čista zarada je sigurno preko 25.000 eura.

FourRays

• Guest
Nisam gledao sve, samo odabrane, tako da ne mogu govoriti. Ali, evo, mislim da su se povodili za preciznošću modelera (čovjeka) a ne za savršenošću renderera (plugina).
Prvi rad, koji je po meni previše plošan, pokazuje majstorstvo ugradnje lijepih ornamenata. No i ta plošnost se može pripisati i vjerojatno jest intencija autora kao pogled kroz teleobjektiv.

Drugi rad mi je najbolji, a za razliku od pokretnih stepenica koji su samo lijepo podešeni renderer, pokazuje odlično baratanje geometrijom. Preciznost. Vjerojatno ih je to vuklo, a ne sama kompleksnost.

Treći mi je flah i nije mi zanimljiv a četvrti smeđi Runner Up mi je onako, teenagersko-gamerski neozbiljan.
Zadnji mi je odličan, ali vjerojatno su opet zaključili da je to samo fino podešeni renderer.

Tako da evo, meni je 2. najbolji.

Ostalo nisam vidio jer ne znam kako se pregledava.

Offline Ivica Horvat

• Hero Member
ma svaka čast poljacima - genijalci. organizirali natječaj sa recimo 5.000 EUR-a nagrada.
Pa nisu to njihove nagrade. To je sponzorski reklamni fond. A sad, objekti... neznam, moguce
Vjekoslav bolje zna, jel poptisao da daje scenu i odrice se prava za Evermotion (sumnjam)...
Osim toga, cesto su to nekompatibilne i svakako sklepane scene. Iskustvo mi govori, da adaptacija
necije scene ispada teza nego izrada vlastite iz nule, posebno ako pricamo o rutinerima kakvi rade
za evermotion stock.
doh!