3DHR.net

3DS 2010

Offline Ivica Horvat

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3930
jes... ali moram priznat da mi je drago kad nadjem dobar savjet kod master zappa, jeffa pattona i slicnih mentalray gurua, da ga mogu prenijeti i "mayashima" i "xsijevcima" i "maxovcima" i obratno :) Tako npr. nisam neki obozavatelj archvizera, ali kada mi je frend "mayash" poslao link sa autodesk Area, kako je ovaj autor sa samo 4 GB rama u "uobicajenom" quadcore stroju odvalio ove (kompletno modelirane) kadrove, vrlo me poveo primjer prakticne i mocne upotrebe mr proxyja, bez obzira na temeljni program koji je koristio. http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=132&t=754315&page=1&pp=15

doh!


Offline Alex Knapić

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 553
19.690,00 kuna sa Pdv-om je nadogradnja sa 2008, jedan od razloga zbog kojeg se ne upustam u nabavku ... a o stabilnosti da ne govorim, pogotovo sa vray-om...


Offline Ivica Horvat

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3930
Da to je apsolutno previse, i vec je spomenuta bahatost o bespotrebnom izlasku novih verzija svakih par mjeseci(toliko novosti ipak nemaju), koje ubrzano srozavaju vrijednost "starih" verzija, jer update sa preskakanjem verzije gotovo da kosta kao cijeli program :(
doh!


Offline Anto Matković

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 425
    • www
Zanimalo me zapravo kako točno ide ako hoćeš napisat realtime shader, a da ga može vozit i najpopularniji 3d, iliti Max, ili što drugo. Proces kao takav je ajde, OK, ali 500 baksi samo za alat, Mental Mill, je malo previše za moj ukus - i izgleda da nitko osim nVidie ne može napraviti sličan aat. Slične stvari za Rendermane dijele besplatno....


InTercepto

  • Guest
Hej Ivica. Mrproxy nije toliko velika stvar kada nebi postojao BSP2 koji je zvijezda masovnog instanciranja. Skoro da ti je svejedno imao ti file u proxyu ili ne, nacin particioniranja BSPa je bitan. Ja sam u maxu postizao impresivne rezultate i bez proxya, samo preko standardnog particle instancera... mislim da sam uspio izrendat sumu od kojih 20 milijardi poligona bez nekog velikog zauzeca memorije. Problem, tj bug je bio sta kada si ukljucio motion blur (bilo koje vrste) mr je aktivirao neku vrstu scanlinea i previse popunio memoriju stoga nista od toga u produkciji. Neznam za mayu i novi max doduse....

jes... ali moram priznat da mi je drago kad nadjem dobar savjet kod master zappa, jeffa pattona i slicnih mentalray gurua, da ga mogu prenijeti i "mayashima" i "xsijevcima" i "maxovcima" i obratno :) Tako npr. nisam neki obozavatelj archvizera, ali kada mi je frend "mayash" poslao link sa autodesk Area, kako je ovaj autor sa samo 4 GB rama u "uobicajenom" quadcore stroju odvalio ove (kompletno modelirane) kadrove, vrlo me poveo primjer prakticne i mocne upotrebe mr proxyja, bez obzira na temeljni program koji je koristio. http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=132&t=754315&page=1&pp=15




Offline Ivica Horvat

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3930
Hej Ivica. Mrproxy nije toliko velika stvar kada nebi postojao BSP2 koji je zvijezda masovnog instanciranja. Skoro da ti je svejedno imao ti file u proxyu ili ne, nacin particioniranja BSPa je bitan. Ja sam u maxu postizao impresivne rezultate i bez proxya, samo preko standardnog particle instancera... mislim da sam uspio izrendat sumu od kojih 20 milijardi poligona bez nekog velikog zauzeca memorije. Problem, tj bug je bio sta kada si ukljucio motion blur (bilo koje vrste) mr je aktivirao neku vrstu scanlinea i previse popunio memoriju stoga nista od toga u produkciji. Neznam za mayu i novi max doduse....
Hvala na infou :) Ovdje u biti cak ni neznam, autor je u mayi u biti koristio object painter, to niti ne radi sa proxyjima? E sad me zanima, kad uspijevas rendati tako masivnu scenu, kako to da ne rendate velocity pass, pa u postu ne koristite vector blur?
http://www.revisionfx.com/products/rsmb/features/#eyeon
Ja samo karaktere u prvom planu eventualno bluram u 3d rendu, ostalo je dosta chupavo, jer naravno rend mora blurati i teksture i GI pass (ako nije neki tween blur) ?
@ anto; A vjerojatno "tajna" mental milla samo za nvidiju lezi u cinjenici da je nvidija vlasnik mentalraya ;)
No, kao sto se moze vidjeti npr. u mudboxu2009, uredno radi i ati sa tonemappingom, dof-om i ambient occlusionom, i uredno se daju paintati precizno teksture na mesh... e sad... u viewportu, neznam, mozda sam postao zadrt, ne mogu se sjetiti prakticne namjene. Mozda animirana ploha jezera, namjestanje fine dubine sss disperzije... u biti, vecinu stvari vec se prije moglo vidjeti u viewportu, od IES rasvjete, specular pozicije, , opacity mapa i inih shadera, da nekazem da su nesto nudili i rendereri(npr. final render displacement u viewportu)...valja se naviknuti pa naci primjenu, naravno pod uvjetom da nekosta toliko... Nije li jos uvijek beta, tj. "besplatan" ?
doh!


Offline Anto Matković

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 425
    • www
E sad me zanima, kad uspijevas rendati tako masivnu scenu, kako to da ne rendate velocity pass, pa u postu ne koristite vector blur?


Čim pozoveš računanje brzine za cijelu scenu, pozivaš i učitavanje prijašnjeg frejma, za memoriju dođe skoro isto. Eto čisto za info :)


InTercepto

  • Guest
Hvala na infou :) Ovdje u biti cak ni neznam, autor je u mayi u biti koristio object painter, to niti ne radi sa proxyjima? E sad me zanima, kad uspijevas rendati tako masivnu scenu, kako to da ne rendate velocity pass, pa u postu ne koristite vector blur?
http://www.revisionfx.com/products/rsmb/features/#eyeon
Ja samo karaktere u prvom planu eventualno bluram u 3d rendu, ostalo je dosta chupavo, jer naravno rend mora blurati i teksture i GI pass (ako nije neki tween blur) ?
U tome je i problem. Kada koristis image motion blur on radi na bazi velocity kanala, sto, pretpostavljam uzrokuje stvaranje neke scanline strukture da bi izvukao vektore, te se zbog toga memorija pocme podizati na visoke razine, tako da nikakve koristi od toga... zelio ti raditi image motion blur direktno u maxu ili kasnije u postu tako je svejedno. Inace znamo koristit vector motion blur iz Fusiona, radi sasvim zadovoljavajuce


Offline Ivica Horvat

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3930
ahzo:) Ja radio nedavno neko ovece polje kukuruza, pa sam zafejkao sa obicnim tracking pixel mblurom, nisam ni pokusavao provjeriti bili mi zablokalo zbog nedostatka rama, jednostavno sa rendanjem i blura ili velocityja, predugo bi trajalo po frameu pa i da se ne srushi.. isto mental ray, jer sam polje i cijelu scenu osim aktera radio sa vue.
doh!


Offline Anto Matković

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 425
    • www
Kada koristis image motion blur on radi na bazi velocity kanala, sto, pretpostavljam uzrokuje stvaranje neke scanline strukture da bi izvukao vektore,
Je, tako nešto, u nekim varijantama Mentala kod mene, uopće nisi mogao dobit motion vector shader da radi ako je Mental bio postavljen skroz na raytracing. Nevolja je da Mental sam po svojoj volji zna sam sebe prebacit iz raytracinga u scanline. Svojedobno, ako si ga htio fiksirat skroz na raytracing, bio je neki trik da staviš lens shader koji ne radi ništa....onda se u novoj varijanti nije dao sfulirat, i tako dalje....


Offline Damir Banovic

  • Full Member
  • ***
    • Posts: 80
    • turbosquid
Pokušavam instalirati 3ds max 2010 na Vistu Home Premium 32-bit service pack 2 i nikako mi ne uspjeva. Na Xp service pack 2 sve ide normalno i glatko se instalira na dosta lošijem stroju. Problem je na početku instalacije pojavi se fail pri instaliranju C++ komponenti (Microsoft Visual C++ 2008 SP1 Redistributable (x86)   Failed Installation aborted, Result=1603), skinuo sam sa Microsoftove stranice zasebnu instalaciju za Microsoft Visual C++ 2008 SP1 Redistributable (x86), (prvo fajl je blokiran na Visti, treba ga deblokirat, ali instalacija ne prodje do kraja). Ista stvar je i sa Microsoft .NET Framework 3.5 Service Pack 1. Ove dvije komponente idu zajedno sa instalacijom 3DS Max 2010. Pokusao sam iskljucivati firewall, anti virus, ali isto bezuspjesno. Na kraju se pitam dali je 3ds max 2010 kompatibilan sa Vistom? Bilo koji savjet bi dobro dosao.
opst


Offline Ivica Horvat

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3930
Vjerojatno na Visti moras biti ulogiran kao Administrator (po defaultu mislim nisi)
i poiskljuciti svemoguce UAC zastite od bilo kakvog klikanja.
doh!


Offline Damir Banovic

  • Full Member
  • ***
    • Posts: 80
    • turbosquid
UAC držim isključenim stalno, a logiran sam kao administrator, razne processe sam poisključivao, ali svejedno instalacija ne ide.
opst