3DHR.net

Windows 7 beta

Offline Danijel

• Full Member
Već jedno vrijeme postoji mogućnost downloada Windows 7 beta.

Ovako priče sa strane su da su ljudi oduševljeni, i imaju samo riječi hvale na istu (osim činjenice da još uvijek nisu 100% svi driveri napisani), štoviše, toliko da su zamrzili Vistu da vuku paralele sa Win Me.

Ja skinuo dotičnu beta ver. koja na raspolaganju u testne svrhe do kolovoza 2009 (microsoft stranica, product, download), al nisam još izinstaliro, čekam da se rend završi, pa da mi skratite čekanje, da li ima netko iskustva sa istom al u 3D svrhe, kako se ponaša render, da se ruši šta, eventualno primjetno ubrzanje etc.

Offline Ivica Horvat

• Hero Member
Sumnjam da ti se ljudi usude igrati sa sitemom koji je jos u beta fazi da bi si nesto rendali:)
Nek me isprave ako grijesim:)
doh!

Offline Mate Maksan

• Hero Member
  • fanatic
    • moja birtija
Sumnjam da ti se ljudi usude igrati sa sitemom koji je jos u beta fazi da bi si nesto rendali:)
Nek me isprave ako grijesim:)

Istina!

Offline Kruno Jurenec

• Hero Member
Ovako ja ima mwin 7 i mogu reći da je super.
Brz je jako.
Ždere sam 400  mb rama  a ne ko vista 700 mb .
Da isina  svi drive i svi programi nejdu  na njega .
Vizualno je prelijep.

Ima barem kod mene jedno veliko ali .
Dok nekd a radim u may zna mi izbaciti error i cjeli rad moram ispočetka raditi .
Dapače nekda dok zumiram objekte ili se približim malo njima ( ne previše) znaju biti šareni(duga ).
Dok mi se to nije na win xp dešavalo.

Onaj ko se bavi  modeliranjem preporučujem mu  xp jedino ako u kojem slučaju nemaju  intel quad xseon  .

Offline Denis Tubok

• Hero Member
ja se i dalje drzim xp x64.
A taj windows 7 je jos u beta verziji i nije potpun pa ga ja ne bih instalirao.
A to sto vista zauzima ram pa to valjda nije problem. Mislim da gotovo svi imaju preko 2 GB (da ne kazem 4 :)) pa zasto da je ram slobodan ako ce brze raditi kad ga koristi.
Ja xp x64 korisim radi kompaktibilnosti sa programima i drajverima.

Offline Vanja Stanković

• Jr. Member
  • **
svugdi di san cita o 7-ci svi ju hvale, navodno bi tribali bit najbolji win, ali to je ipak microsoft tako da u zadnji tren mogu za**** stvar, al ipak betu nebi na komp stavlja.Ja trenutno koristim vistu ultimate x64 i iskreno nemogu se pozaliti, brze se boota od exp-a, vizualno je lipsa, stabilna je itd...a to da trosi puno rama, pa istina da trosi kad prilikom bootanja cashira sve najcesce koristene programe automatski u ram, sto vise rama to ga vise ona potrosi, a to nije losa stvar :D
Mislin da san cita negdi jos davno, kad je tek izasla, da je su ih nesto zeznuli (pojma neman ko, nesican se) oko kernela i dll-ova, navodno po microsoftovoj ideji za razlicite procese i servise koji su upaljeni, ako ti procesi koriste neki isti dll, onda se taj dll ucita samo jednom, ali kao sto san reka, to nije tako, pa svaki proces i servis pali taj isti dll nekoliko puta i nastane nered :D

Offline Kruno Jurenec

• Hero Member
Istina dobar je .
Ali još je beta pa  nije compatibilan sa svim programima .

Offline Tomislav Damjanović

• Administrator
  • Hero Member
windows 7 se radi u suradnji s novellom tako da mozete ocekivat dosta "linux like" rjesenja u novim winsima (hell vec sam look opasno podsjeca na linoxov KDE) i ako MS nebude nes zaje**** opet vecu brzinu i stabilnost,,,,

zasada su na dobrom putu no jos sve moze krenut "down hill" do final verzije :P