3DHR.net

Modeli i Tutoriali!

Offline Ivan Đurinović

• Jr. Member
  • **
da ja isto bas pokusava nac neki veci model,al mi ne pada nis posebno napamet.....najrađe bi da radim neki rad za nekog kome ce to koristit poslje,nemam bas neki motiv za crtanje neceg prekompliciranog ako to nicem ne sluzi....

Offline Denis Tubok

• Moderator
  • Hero Member
  • *
Meni problem predstavlja npr. da pocnem modelirati monster truck.
ne znam kako izgledaju djelovi. onda je to ogromno a bez crteza to je jako tesko. (bar za mene) tako da mi je to tesko skontati kako to izgleda u stvarnosti.
Kako ti inace radis radove?
jeli iz nekih vec postojecih crteza presjeka i toga ili onako iz glave.?'

Offline Ivan Đurinović

• Jr. Member
  • **
uglavnom preko crteza,nađem neku sliku na netu pa prema njoj modeliram.....iz gleve mi se cini dosta tesko...:)

Offline Ivan Đurinović

• Jr. Member
  • **
evo imam jedno pitanje koje me muci. kako da modeliram helix,ali da ima kontinuirani kruzni oblik.
vidio sam da su neki poceli radit u imagine ans shape-u pa ako nije problem mozete li mi rec samo di mogu nac te tutorijale...pozdrav

Blackmore

• Guest
U GSD uradiš Sweep (With pulling direction) prave po kružnici. Law linear, Start value: 0deg, a za End value upiši neki broj djeljiv sa 360, od koga će zavisiti broj zavojaka.  Na primjer, ako želiš da zavojnica ima 20 zavojaka End value treba biti 20*360=7200deg. Poslije toga uradiš Boundary te površine, a možeš i Join na ivicu površine i dobićeš takvu zavojnicu.
Slika: http://i43.tinypic.com/2yzkbvs.jpg

Sa Imagine and shape nisam radio pa ti ne mogu pomoći oko njega. Mislim da je više potreban dizajnerima nego nama strojarima pa se trenutno ne zanimam za njega  :)

Offline Ivan Đurinović

• Jr. Member
  • **
e hvala.nisam mislio sam da je to jednostavnije nacrtat,ne bi mi ovo nikad palo na pamet.....

Offline Ivan Đurinović

• Jr. Member
  • **
jel zna koja je razlika ako sam prije pocetka modeliranja ostavio ukljuceno 'enable hybrid desing' i ako iskljucim tu opciju?

Blackmore

• Guest
Hybrid Design omogućava da tačke, linije, ravni i površine se mogu kreirati u PartBody i drugim dodatim Body-jima. Ako je Hybrid Design isklučen tačke, linije, ravni i površine se kreiraju isključivo u Geometrical Set-u.

Offline Ivan Đurinović

• Jr. Member
  • **
da li zna tko kako mogu naljepit etiketu na bocu u catii?  nisam to nikad radio,a nista mi ne pada na pamet pa bi molio za pomoc.hvala

Offline Denis Tubok

• Moderator
  • Hero Member
  • *
Pa uradi taj dio gdje ide naljepnica sa stickers ali bi bilo najbolje da ga prvo isjeces i napravis ga kao jedan open body. a ostalo da spojis sa Join.
I onda na taj dio gdje bi trebalo da dodje naljepnica. Tu stavis stickers sa tom slikom i to je to.
Probaj pa javi da li moze.

Offline Ivan Đurinović

• Jr. Member
  • **
e hvala,nisam znao do sada za tu opciju u catii. evo napravio sam prvi sticker,ali me jos zanima kako mogu stavit sliku na dvije strane cetvrtaste boce? događa mi se to da mi je na jednoj strani slika ok ali kad prijeđe na drugu stranu postaje izdužena.

Offline Denis Tubok

• Moderator
  • Hero Member
  • *
e hvala,nisam znao do sada za tu opciju u catii. evo napravio sam prvi sticker,ali me jos zanima kako mogu stavit sliku na dvije strane cetvrtaste boce? događa mi se to da mi je na jednoj strani slika ok ali kad prijeđe na drugu stranu postaje izdužena.
Pa kad stavljas sliku na drugu stranu onda idi na njen properties i stavi tamo da bude (nez kako bih ti objasnio...)...
To je ono postavljanje slike da li ide na kocku, loptu, povrsinu.
E ti stavi na kocku pa probaj tako.
To bi trebalo uspijeti., Ako si me razumio sta ti zelim reci.