Tek kada sam uradio onaj primjer prema tvojoj temi:Modelovanje vijka poceo sam raditi ovaj Puz koji sam uradio(ipak pogledaj ima li gdje kakva greska,mislim da je dobro).Pomogao mi je i tvoj uradjeni primjer utoliko da mislim da mi je Helix sada u cjelosti jasan.Sto se ostalih pozicija tice gledao sam ih i cini mi se barem sad da ce i kod njih biti poteskoca.Zato bih postavio nekoliko pitanja:
Dozer poz 3
U kojem modulu se to moze uraditi.Npr kad bi se radilo u Part Design modulu,a sklapalo u Assembly Design modulu mogao bih to sklopiti,ali
u part designu ne bi mogao izmodelovati srednji dio.Ako bi se radilo u GSD modulu onda bi vjerovatno gornju i donju konturu trebalo ekstrudirati pomocu Extrude,a zatim te dvije povrsine spojiti pomocu Loft(taj dio ni kod boce jos nisam uspio uraditi),ali tu bi bio problem kako dimenzionisati debljinu limova kad se u GSD modulu debljine povrsina smatraju nulom tj zanemaruju se.
Imbus zavrtanj(poz 4),Kuciste(poz 5),Navrtka(poz 6),Navrtka(poz 7),Zavrtanj(poz

Za sve ove pozicije pitanje je jedno:Kako modelovati navoj,da li onako kako si objasnio u tutorialu Modelovanje vijka(to bi islo dosta sporo),
ili nekako drukcije.
Postavicu ovdje Puz koji sam uradio
Pozz