3DHR.net

Windows 64 bit - iskustva (problemi) i tako to...

Offline Nikša Batinić

• Hero Member
  • pomalo :)
Evo zadnje vrijeme se patim sa instalacijom windowsa 64 bitna verzija i xp i vista mi se neće instalirat. Uvijek mi prikaže plavi ekran kad počne dizat windoze, kao nekakav irq problem. Jel ima netko sličnih problema s tim i kako ih je riješio?

Offline Ivica Horvat

• Hero Member
Joj tu moze biti 100 razlicitih problema :( 
Preporuka, onako brute force je, da se pri problematicnoj instalaciji resetira bios na
"failsafe" postavke, povadi apsolutno sve
iz kompa nevazno za instalaciju-dakle sav "visak" rama, hardovi, zvucne, dvd romovi (na kojima nije instalacija naravno)
volani, wifi itditd, pa pristupi instalaciji.
No najvjerojatnije, i update biosa sa nekim reset postavkama bi mogao pomoci, jer vjerojatno on nesto brije kad pricas o irq (less_or_equal ;)
doh!

Offline Nikša Batinić

• Hero Member
Flešanje biosa riješilo stvar :), a kupio sam vistu 64 i čini se ok, samo sad to treba sve zakrpat... max mi radi ok malo šteka vjuport al popravit će se. Nema više pucanja mentala kad mu fali memorije (tenks Ivice :)

Offline Denis Tubok

• Hero Member
e niksa posto si instalirao sebi taj xp 64 interesuje me iskustvo u radu jer neki kazu da drajveri nema drajvera il ida ne rade dobro...
e sta ti kazes na to..
da li ga se isplati instalirati jer zelim da mi pozna svih 4 Gb rama pa poslije mozda i vise???
uglavnom da li da ga instaliram ili ne ..
poz.

Offline Mladen Radas

• Sr. Member
Drivera nema za stari (ugasla firma ili model) ili neki egzotični hardver.
Za aktualni, i od imalo jače firme - ima. (bar za sav moj hardveraj, koji i nije nešto fensi-šmensi :)).
Glede iskustava ... moja su jako dobra, memorija radi ok (provjereno 4,6 i 8GB), brži je rendering ~15% (x64 verzija Cinema4D R10.5) i sve skupa je stabilno. Nisam stavljao SP2, jer sve radi ok (nije zbog WGA, imam sve licence :))
Btw. XP x64 je više Win2003 nego WinXP.

Offline Nikša Batinić

• Hero Member
Evo da se nadovežem na Mladenov odgovor, i meni radi ok, imao sam malo problema oko grafičke al to se začas riešilo sa najnovijim driverima i to je to sve radi ko urica. Jedino Vue extream 64 bitna verzija nema još pljug za max 2009 (2008 radi) al to nije vistin problem :)

Offline Denis Tubok

• Hero Member
Evo da se nadovežem na Mladenov odgovor, i meni radi ok, imao sam malo problema oko grafičke al to se začas riešilo sa najnovijim driverima i to je to sve radi ko urica. Jedino Vue extream 64 bitna verzija nema još pljug za max 2009 (2008 radi) al to nije vistin problem :)
jesi li mislio na vistu ili xp***???
a nov mi je racunar pa mislim da ne bi trebal obiti problema sa drajverima..
poz

Offline Nikša Batinić

• Hero Member

Offline Denis Tubok

• Hero Member
Ma na Vistu sam mislio, i ona ti je sad ok ima drajvera i sve radi
e to je sve super ali ne znam da li ce mi ova catia raditi na visti..
moram provjeriti..
hvala ti.
poz

Offline Miroslav Brozović

• Hero Member
    • Blender.hr
Nisam sad skužil dal neko uspješno koristi XP64 al kad sam ja imal pred oko dvije godine onda je to bila katastrofa s drajverima, podrškom itd... Sad imam vistu 64 i radi sve ok, drajveri postoje i updajtaju se pa nema problema. Jedini problem je da su to i dalje vindovsi koji imaju svoje mane al to nema veze s razlikom između 32 i 64 bitne verzije.

Offline Denis Tubok

• Hero Member
Nisam sad skužil dal neko uspješno koristi XP64 al kad sam ja imal pred oko dvije godine onda je to bila katastrofa s drajverima, podrškom itd... Sad imam vistu 64 i radi sve ok, drajveri postoje i updajtaju se pa nema problema. Jedini problem je da su to i dalje vindovsi koji imaju svoje mane al to nema veze s razlikom između 32 i 64 bitne verzije.

e znam da je prije bila katastrofa ali je sada izgleda drugacije..
mene samo interesuje da li moze catia na vistu 64

Offline Mladen Radas

• Sr. Member
Meni je od početka radilo sve ok ... u biti, najviše me smetalo Microsoftovo otezanje sa službenim izdavanjem jer su čekali da Intel nadogradi Pentium IV (EMT64). ATI je vrlo brzo izdao 64-bitne drivere, a Cinema je bila prva sa 64-bit verzijom uopće od "normalnog" 3D softvera.
Vistu sam malo testirao ali nisam našao ništa bitno za rad ... preglomazno i teško za instalaciju i eventualni recovery, XP x64 mi je dovoljan.
Ili, kako je Ivica jednom lijepo rekao, "trebam jak hardver za posao a ne za ganjat staklene prozore" :).
Doduše, ja i inače vozim XP na classic GUI-ju (Win2000), bez wallpapera i sa 4 osnovne ikone na desktopu :)
« Last Edit: August 13, 2008, 09:49:27 PM by Mladen Radas »

Offline Goran Jamicic

• Sr. Member
    • Portfolio
Evo malo sam se kasno ukljucio. Moje je iskustvo sa Vistom x64 totalno pozitivno. Isto nemam neki posebni hardware na poslu. Dell 5400.
Mogu reci da mi radi puno stabilnije nego XP 32 bita. Ok kad sam imao samo 4 GB u kompu morao sam iskljuciti aero i onaj toolbar desno na desktopu. Imao sam isto Vistu 64 bita za slave maschinu koja ima samo 2 GB, to nije radilo kako treba a i IPR mi se rusio u mreznom rendu. Onda sam pukno ponovo na slave XP-32 bita. Za drugi slave koristim MacPro koji ima 4 GB i neke cudne spore xeone ( taj stroj nisam ja kupovao ) na njemu je isto paralelno xp-32 bita i radi mi ta kombinacija ko metak. Prije sam imao na njemu isto 64 bit Vistu al mi je pucao mrezni IPR. Valda se ne podnose kada su slave-ovi razliciti OS-i.

Offline Dejan Šparovec

• Wielder of the Force
  • Pobjednik natječaja
  • Hero Member
  • *
  • not enough mana
da ne otvaram novu temu...
kako da natjeram XP64 da mi prepozna najobičniji usb stick??? (koji btw radi na xp32 u istom slotu)

Offline Goran Jamicic

• Sr. Member
    • Portfolio
Za xp ti neznam, Vista prepozna odma. Jesi probao na add new hardweare ?